Prima pagină > IT la general > Cum să adagi un folder în Win 7 Start Menu

Cum să adagi un folder în Win 7 Start Menu

Cu toţii suntem fani ale serviciilor free care ne oferă spaţiu de stocare în Cloud şi sincronizarea fişierelor de pe mai multe calculatoare. Fie că folosim Dropbox, Box, SkyDrive sau Windows Live Mesh ne dorim ca accesul la fişierele de pe calculatorul local să fie cât mai facil.

Deşi Windows este un SO mai puţin customizabil decât Ubuntu, să zicem, avem posibilitatea de a pune directorul My Dropbox în meniul de start (Start Menu). Nu exită o metodă uşoară de a face acest lucru de aceea avem nevoie de un mic hack. Iată ce trebuie să facem:

1. Click dreapta pe Start Menu şi selectăm Proprietăţi (Properties). În fereastra Taskbar and Start Menu Properties navigăm pe tab-ul Start Menu şi facem click pe Customize… (dreapta sus). În felul acesta vom avea acces la fereastra Customize Start menu. Aici facem scroll în josul paginii până la Recorded TV unde alegem opţiunea Display as a link.

RecordedTV

2. Click pe butonu de start, click dreapta pe Recorded TV şi selectăm Rename. În continuare îi vom da un nume sugestiv precum “Dropbox”. În funcţie de ce setări aveţi în UAC (User Account Control) e posibil să vă ceară permisiunea pentru a salva noul nume.

RenameRecordedTV

3. Acum urmează “micul hack” de care spunem la începutul articolului. Facem click dreapta pe DropBox (sau cum l-aţi redenumit) şi alegem Properties. Se va deschide o fereastră care ne arată calea curentă spre directorul Recorded TV. Pentru început selectaţi calea şi apăsaţi butonul Remove pentru a îndeparta calea spre directorul Recorded TV iar apoi include a Folder… pentru a seta calea spre directorul dorit. Următoarea acţiune pe care cu siguranţă dorim să o facem este să optimizăm librăria nou creată pentru toate tipurile de fişiere (iniţial era setată pentru fişiere video).

dropboxLibrary 

Felicitări acum putem avea access la fişierele stocate în Dropbox mult mai uşor.

Desigur un hack şi mai “spectaculos” ar fi să creaţi o surtătură (shortcut) în System32 pe care să o apelaţi cu caseta de dialog Run.

În principiu nu trebuie decât să creăm un shortcut pentru directorul Dropbox pe care să îl mutăm în directorul System 32 (atenţie necesită drepturi administrative). Pentru a uşura accesul este indicat să îi dăm un nume cât mai simplu precum dropb sau drop (Nu este case sensitive). Pentru acces apăsăm simultan tastele Windows + R, în caseta de dialog tastăm dropb şi apăsăm tasta Enter. Astfel accesul la directorul Dropbox se face în maxim 5 secunde Smile

Reclame
Categorii:IT la general Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: