Prima pagină > Diverse > DiSertație mică mică

DiSertație mică mică

Mi s-a reproșat în ultimul timp că nu prea mai scriu pe blog, și când am scris, că e tehnic și că nu e bine, nu prinde. Sincer nu am avut timp, am avut multe pe cap. De când am venit din Franța nu am avut un week-end complet liber sau măcar o zi lipsită de stres. Și oricum când am avut ideea de a fi mândrul posesor al unui blog a fost strict de a arunca aici chestii IT-iste în speranța că așa mai învăț și eu ceva și mai ajut și lumea să înțeleagă câte ceva.

Mereu am plecat de la ideea că pentru a scrie ceva pe un blog trebuie să ai ceva de spus (a se înțelege ceva competent și care să aducă măcar un strop de plusvaloare intelectuală, sufletească, etc.). În ultimul timp am trecut printr-un „dry spell” a imaginației și a inspirației.

În dimineața asta se pare că am ceva de spus… Tocmai am văzut un anunț care spune că lucrarea de DISERTAȚIE trebuie să aibă maxim 40 de pagini (inclusiv anexe, bibliografie, cuprins)… Disappointed smile.

Serios? Atât? Păi și ce ar trebui să fac, să reiau povestea de la licență, să încep un subiect și să îl închei pe aceeași pagină? Să evit să introduc grafice și imagini? Să scrijelesc un pic cu unghia un subiect și să îl abandonez pentru că trebuie să mă încadrez în cerințe?

Nu fac pe deșteptu’ nu vreau disertație de 200 de pagini dar, 40 e mult prea puțin pentru nivelul la care teoretic am ajuns. Ar cam trebui să fim capabili în anul 2 de master să scriem o mică carte sau măcar să colaborăm la scrierea uneia (îmi pare rău că nu s-a mai putut scrie cartea de Aplicații Mobile).

În fine voi încerca o discuție cu forurile superioare ca măcar să ni se dea un interval de lucru… să zicem minim 40 și maxim 100 de pagini. Dacă are cineva și alte idei sunt mai mult decât încântat să le aud și poate să încerc să schimb ceva.

P.S. Cei care se mulțumesc cu 40 de pagini sau consideră că sunt prea multe vor fi băgați în seamă doar cu o argumentare serioasă pentru acest lucru.

Reclame
Categorii:Diverse
 1. noiembrie 19, 2010 la 11:04 AM

  Ma bag in seama in discutii care nu ma privesc in mod direct: ai putea in aceste conditii sa concentrezi componenta teoretica pe mai putine pagini, folosind doar trimiteri la lucrari (dar sa cunosti continutul pentru o buna prezentare live in fata comisiei) si sa pui accent pe partea practica a lucrarii.
  Cred ca 30 de pagini de parte practica ar fi OK …
  🙂

  • noiembrie 19, 2010 la 7:35 PM

   din putina mea experienta cred ca audienta este mult mai dornica de a vedea ceva practic decat vorbit 5 minute despre o anume tema, in sensul ca daca vin cu o demonstratie live impactul va fi mult mai mare si nota pe masura. Nu cred ca va citi cineva lucrarea inafara de profesorul indrumator, sa vada pe ce parte m-am axat

   • noiembrie 20, 2010 la 9:09 AM

    Scrii ce ai de scris in anexe si in Disertatie sintetizezi ce ai scris in Anexe (studiu de caz mai aprofundat, cod, etc).
    Asta a fost raspunsul care l-am primit eu la acceasi intrebare.

 2. noiembrie 30, 2010 la 11:43 AM

  e valabil pt toti maxim 40 pag? si daca da si daca nu, unde ai vazut anuntul asta?:D

  • decembrie 14, 2010 la 8:40 AM

   E în zona masterului SIA. Din seria Profii noștri sunt mai tari ca ai voștri 😛 (vechi rivalități InfoEC vs EAI)

 3. decembrie 13, 2010 la 9:00 PM

  Așa cum îi stă bine unui prof, trebuie să fiu avocatul diavolului….pină la suţinere……
  Există o explicație pentru limita asta: bărbile…sau copy paste sau google…Știți voi la ce mă refer.

  Și atunci, vreo 10 pagini pentru literature review este suficient. Mai rămin 30 pentru zburdălnicii proprii…Pentru cod, schema BD etc…în nici un caz nu scrii direct în lucrare….

  Cu siguranță o demonstrație face toate paralele…..Dar nici „poveștile” nu sint de colea…..

  PS. Il cunosc cumva mai bine pe al tău conducător :)?

  • decembrie 14, 2010 la 8:52 AM

   Sunt de accord că 40 de pagini de „zburdălnicii proprii” ar trebui să facă o disertație destul de bunicică și că o demonstrație practică ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra audienței. Spre asta aș dori să mă îndrept.
   Cred că cel mai tare m-a supărat ideea de limitare la un anumit volum de informații.
   Soluția cred că ar fi să se dea un număr minim de pagini, iar cei care vor să scrie mai mult să își dea frâu liber imaginației. În același timp cred că o idee bună ar fi în acest minim să existe acel maxim pentru literature review, astfel limitându-se cantitatea de informației tradusă din limbi străine sau copy paste-ul neprelucrat de pe Google.

   P.S. @Adrian Munteanu cred că îndrumătorul meu vă cunoaște 🙂

 4. decembrie 14, 2010 la 9:22 AM

  Nu se supără nimeni dacă lucrarea e bună şi depăşeşti maximul.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: