Prima pagină > Diverse > Tips and tricks MsOffice

Tips and tricks MsOffice

Cu mulțumirile de rigoare șefului (MVP, MCP, MOS, MCT, PhD) și unor colegi de an(viitori MCITP 🙂 ), am aflat și eu cum muți de la stânga (valoare implicită) la dreapta linia de departajare a notelor de subsol de corpul documentului. În afară de o personalizare suplimentară a unei lucrări al scop practic nu văd.

În fine să trecem la treabă…

Pornim la drum prin generarea câtorva pagini în Word folosind funcția rand(). Deschideți aplicația Word, apăsați „sfera” Microsoft Office, New, Blank document. În documentul nou creat scriem „=rand(10, 5)” și apăsăm tasta Enter. Astfel am generat 10 paragrafe a câte 5 linii. Voi reveni cu lămuri despre funcția rand din Word.

Acum să punem o notă de subsol… în Word 2007 am uitat să specific.

Facem Click undeva în pagină apoi selectăm References și Insert Footnote, are ca icoană un AB cu 1 la exponent. Suntem automați duși în zona de subsol a paginii.

În continuare mergem în meniul View și selectăm Draft, a 5-a opțiune numărând din stânga. Modul de vizualizare a documentului se schimbă dramatic. Putem face zoom dar deocamdată nu este necesar. Revenim în zona References și din chenarul cu butonul Insert Footnote selectăm Show Notes. În partea de jos a paginii apar opțiuni pentru notele de subsol; zoom dacă este necesar. Din meniul dropdown selectăm Footnote Separator. În acest moment linia care separă notele se subsol de conținut devine vizibilă și editabilă. Putem să o selectăm și din meniul Home putem să îi aplicăm orice formatare disponibilă pentru text normal. În cazul nostru doar executăm o aliniere la dreapta. Revenim în meniul References și facem de 2 ori click , nu dublu click, pe Show Notes pentru a dispărea opțiunea de editare a notelor de subsol.  Următorul pas și ultimul este accesarea meniului View și selectarea opțiunii Print Layout din chenarul Document Views. Astfel pagina revine la modul de vizualizare normal iar linia de separare este acum în partea dreaptă.

Reclame
Categorii:Diverse Etichete:, , ,
  1. aprilie 23, 2010 la 7:34 PM

    nu mi-au placut niciodata notele de subsol. m-au cam chinuit la licenta 😀

  2. Luiza
    martie 31, 2014 la 5:20 PM

    Ce bine ca exista blogul tau! Eram disperata din cauza unei linii separatoare din word. Datorita tie, am remediat-o. De aceea, am tinut sa-ti multumesc!!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: