Prima pagină > IT la general > LINUX. UBUNTU V9.10 partea a 2a

LINUX. UBUNTU V9.10 partea a 2a

Revin, după cum spuneam în articolul precedent, cu impresia de utilizator avansat de Ubuntu și încerc să instalez formatând și creând partițiile manual.

Alegem cu încredere Specify partitions manually ca în imaginea alăturată pas 1.

În fereastra ce apare selectăm New partition table. Următorul pas este să selectăm linia pe care scrie Free space și să apăsăm pe butonul Add care tocmai s-a activat. Apare o fereatră simpatică care vrea să afle de la noi ce fel de partiție dorim să creăm.

Tipul primei partiții pe care o creăm este Primary cu marimea de 2000 de pas 2megabytes, să zicem. Locația partiției trebuie să fie setată Beginning, iar un lucru foarte important, va fi folosită ca zonă de swap (swap area). Zona de Mount point nu poate fi utilizată cu partiții de gen swap.

Nu ne interesează ce înseamnă această zonă de swap(ignorăm total și ne facem o pas 3serie de bănuili asupra ei) și trecem mai departe la crearea unei noi partiții. Modificările care apar aici sunt legate de dimensiune, felul în care va fi folosită și anume Ext4 journaling file system și de această dată completăm la Mount point cu /home.

Cu încredere dăm Ok și după Forward…Eroare!!! Șocant, dar ni se spune că nu am specificat partiția pentru sistem. Impresia era că Ext4 journaling file system face treaba asta… Denumirea asta lăsa să se înțeleagă. În fine ne supărăm și îl chemăm pe prietenul Google în ajutor. Trebuie reținut totuși că Google te ajută dar nu te face mai deștept. După ce am aruncat un ochi în fugă ne dăm seama că întradevăr lipsește partiția pentru sistem. Aceasta se crează ca o partiție normală, singura modificare fiind la Mount point. Din lista derulantă trebuie să alegem „/”. Rezultatul înainte de instalare va fi acesta:

pas 4Forward cu încredere și începe procesul de instalare…  Înainte de a ajunge la eroare povestită mai sus am trecut prin pașii în care suntem întrebați, nu de sănătate ci de nume, parolă și alte lucruri despre care am vorbit în articolul precedent. Cei care au dezvolatat Ubuntu au fost la fel de paranoici ca și noi. Dacă punem o parolă slabă, suntem atenționați de acest lucru!

În scurt timp (depinde de performațele calculatorului; la mine 10 minute 🙂 ) avem Ubuntu instalat și putem începe explorarea.

Probabil o să revin cu lucruri pe care o să le găsesc interesante la Ubuntu dar în limita timpului disponibil. Până atunci spor la experimentat pe cont propriu

Reclame
Categorii:IT la general Etichete:, , ,
  1. martie 3, 2010 la 5:38 PM

    🙂 Aștept continuarea…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: